GK Questions: Which flower blooms only once in 12 years? Know the answers to such interesting questions

GK Questions: If you are preparing for UPSC, SSC or any competitive exam, then you should pay maximum attention to the subject of General Knowledge. To check the IQ level of the candidates in any examination, questions are asked from General Knowledge subject. The interviewing officers often ask questions by twisting them a bit and the candidates, even knowing the answers, get nervous and are unable to answer.

Most of the people enjoy solving the difficult brain questions (General Knowledge Tricky Questions). Some questions are such that after listening, people give up that they will not happen to them. At the same time, some people take it as a challenge and start searching for the answer to the question. Here we will tell about some similar questions (GK Questions) which are often asked in examinations.

Question 1- Which person’s heart beats 156 times in a minute?
answer- Neil Armstrong first put his left foot on the moon, at that time his heart was beating 156 times in 1 minute.

Question 2- Who was the first woman IAS officer of India?
answer- Anna Ramjan Malhotra.

Question 3- Which is such a flower whose weight is up to 10 kg?
answer- Reflexia. (Reflesia flower is mainly found in Malaysia and Indonesia)

Question 4- Which color does the mosquito like the most?
answer- Sweat contains elements such as lactic acid, uric acid and ammonia and which attract mosquitoes more. According to a research, mosquitoes also have the ability to see and recognize colors. They easily recognize colors like red, blue, purple and black.

Question- 5. Where is the National Botanical Park located?
answer- Kolkata .

Question- 6. Which flower blooms only once in 12 years?
answer- Neelakurinji flower blooms once in 12 years. This flower blooms every 12 years in the beautiful Munnar of Kerala state. The name of this flower is Neelakurinji. In the local language of Kerala, Neela means color and is the local name of Kurinji flower. Not only the country but people from abroad come here to see this flower.

Question- 7. Which river keeps changing its color?
answer- The name of this river is Cano Cristals, which flows in Colombia. The specialty of this river is such that it changes its color with every season.

Question- 8. Why do we not see the wind?
answer- Basically nitrogen and oxygen are present in the air, these are transparent gases and when the rays of light fall on them, they are not reflected due to which the air is not visible to us.

Question- 9. Which is the deepest place on earth?
answer- Dead Sea or Dead Sea.

Question- 10. Where is the world’s largest tortoise found?
answer- Found on the seven islands of the Galapagos Archipelago, the Galapagos tortoise or Galapagos giant tortoise (Galápagos Tortoise) is the largest tortoise in the world.

For more such interesting questions click here Click.

read this also : IAS Interview Questions: If a boy proposes to a girl, will it come under the category of crime? Learn the answers to such interesting questions

read this also : BS Yediyurappa congratulated IISc Bangalore for becoming the world’s top research university, said – Proud of all Indians

Related Articles